Iedereen zou ten minste één keer in het leven aan boord moeten stappen. Onderdeel zijn van een team dat zo’n gevaarte in beweging brengt, slechts door de wind. Dezelfde wind in je haren en een zee van mogelijkheden voor de boeg. Sailtraining is vooral hartstikke leuk en je hebt geen ervaring vooraf nodig.

Er staat geen definitie van sailtraining in het woordenboek of encyclopedie.
Voor ons staat sailtraining voor het beste uit jezelf halen en daar het schip en de reis voor inzetten. Dat kan elke keer anders zijn; Leren over zeilen en alle nautische aspecten, internationale vrienden maken of je zelfvertrouwen vergroten door in een enorme mast te klimmen. In ieder geval is het jouw reis en uitdaging en zodra je aan boord stapt, is het ook jouw schip. Er is ruimte om dàt wat jou interesseert meer uit te diepen.

Elke reis is maatwerk. Een schoolreis van 9 maanden om de wereld heeft een andere aanpak nodig dan een zomerreis van een week. Daarover vertellen we graag meer op de pagina ‘het programma’.

Studies aan de Universiteit van Edinburgh en Sydney hebben aangetoond dat Sailtraining een positieve invloed heeft op het leven van trainees. Sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, leiderschap en technische vaardigheden worden vergroot. Deze studies nemen we mee in ons programma, ontwikkelingen op dit gebied houden we bij. Zo heeft één van onze voormalige trainees een PhD in sailtraining behaald. Haar bevindingen op het gebied van ‘social media detox’ zijn we aan het implementeren.