De 'Gulden Leeuw' is getekend door gerenommeerd scheepsarchitectenbureau KHMB Y&S Design/Korner en werd verbouwd bij Royal Shipyard Balk te Urk.

De Gulden Leeuw is ontworpen en gebouwd als oceaanwaardig schip met ijsklasse. In combinatie met de gekozen tuigage is het een snel, degelijk schip geworden. Wij wilden een schip dat echt kan zeilen. De tuigage moet niet alleen als versiering dienen, maar werkelijk over goede zeileigenschappen beschikken. De Gulden Leeuw is een driemast-topzeilschoener; de voorste mast is dus tevens ra-getuigd. Deze zeer veelzijdige tuigage combineert de voordelen van een razeiler en een langsgetuigd schip. Je kunt hoog aan de wind zeilen en de passaatwinden oppakken. Met dit Tallship kunnen we alle internationale wateren bevaren.

Omdat we het schip zelf gebouwd hebben, konden we bij de bouw al rekening houden met de functies die het schip zou krijgen. Zo is het dek bijvoorbeeld ingericht, zodat sailtraining trainees veilig zelf veel handelingen uit kunnen voeren. Voor corporate hospitality vonden we onder andere belangrijk om de binnenruimte met de buitenruimte goed te kunnen verbinden. Voor beide functies was een topkeuken natuurlijk prioriteit.

Het schip is goed gebouwd, maar wordt ook uitstekend onderhouden.
Wij Opereren onder SOLAS (Safety of Lives at Sea), de hoogste internationale norm voor maritieme veiligheid.

Wij zijn natuurlijk trots op het schip en kunnen er úren over vertellen.
In plaats daarvan nodigen we je uit om onze brochure ‘why sail the Gulden Leeuw’ te bekijken.

Klik hier voor de brochure: Why you should sail with us

sqXtWkzg